PDA

Просмотр полной версии : Транслітерація

domenios
24.07.2009, 12:16
Завжди цікавила проблема правильної транслітерації при написанні доменних імен. Причина - плутанина у правилах, починаючи від різних таблиць на сайті хостмастера, до "хто як хоче - так і пише". Цей факт спантеличує ендюзерів і змушує домейнерів нести лишні витрати, займаючи всі можливі варіанти одного слова. Але ж має бути якась пріорітетна система транслітерації !?
Тому пропоную домейнерам провести дослідження: напишіть по одному варіанту трансліту (який Ви вважаєте правильним) для кожного із наступних слів:
1. український
2. яровий
3. щастя
4. страхування
5. ящики
6. цвяхи
7. любов

Списки слів потім ще додаватимуться. І в результаті сформуємо загальну картину.

П.С. Домейнери, від нас залежить культура Інтернету.

Manager
24.07.2009, 12:40
Цей факт спантеличує ендюзерів і змушує домейнерів нести лишні витрати, займаючи всі можливі варіанти одного слова. Але ж має бути якась пріорітетна система транслітерації !?
Почему Вы так решили? Каждый для себя решает какая система транслитерации ему нравится.
В украинском языке (как и в русском) есть много слов, сложных для транслитерирования и именно поэтому никогда не будет нормальных проектов на таких доменных именах.
І в результаті сформуємо загальну картину.
Картину чего?

domenios
24.07.2009, 12:58
Каждый для себя решает какая система транслитерации ему нравится.
Але ж мають бути якісь стандарти, як і в інших галузях. Номери ж на авто не малює кому як подобається, наприклад.Картину чего?
Найбільш вживаних варіантів трансліту.

Manager
24.07.2009, 13:15
Так стандарты есть на сайте Хостмастера, даже несколько ) выбирайте какой Вам нравится.
Мне лично в некоторых словах не нравится ни один )

ЗЫ. В моем первом загранпаспорте мое имя "Юрий" транслитерировали как "Jouriy" или "Jourij", не помню точно последнюю букву. В действующем - "Yuriy", на кредитных карточках есть аж три варианта - "Yuriy", "Jurij" и "Yurii".
Ну а я сам пишу свое имя как "Yuri", мне так больше нравится и плевал я на все стандарты.

domenios
24.07.2009, 13:50
Ми тезки. А моє ім'я Юрій в загранпаспорті взагалі "Iurii"

Я ж і кажу, що плутанина повсемісно.

HardEvil
25.07.2009, 13:42
этот вопрос поднимался много раз, но так ни к чему и не пришли....

У меня даже была когда-то мысль сделать маленький сайтец, на котором собрать всю инфу по данному вопросу, ее то в инете хватает. На всех форумах оптимизаторов, домейнеров, веб-мастеров данная тема обсуждалась не один раз.